Tesztfejléc

2013. május 12.

A sötét gyűrű

  • Kategória: Akció/Misztikus | Szerző: Theory Raister
- Találtunk még egyet Uram! Ez is olyan, mint a többi! – visszhangzott a kiáltás a sötét szobákon keresztül. Hirtelen egy férfi jelent meg. Magas, nem túl testes, fekete hajú. Barna szemeiből komor tekintet sugárzódott. Viselete egy világosbarna, kopott ballonkabát volt, alatta egy fehér ing, fekete szövetnadrág és lakkcipő. Komor tekintetébe szörnyültség költözött a látottaktól, mégis higgadtnak tűnt arca.
- Tegyék meg a szükséges lépéseket, majd szállítsák el a holttesteket. – mondta hideg, mély hanggal. Ezt követően maga is szétnézett a helyiségben.

Minden fal feketére volt festve. Se ablak, se ajtó, pusztán bíbor függönyök, amik elválasztották a helyet a szomszédos szobáktól. A falakon vérvörös színnel különböző szimbólumok voltak, a néhány asztalkán és széken gyertyák világítottak halványan. És a padlózat közepe körül, ahol az utóbbi holttestet találták, egy furcsa kör volt felfestve, különböző jelekkel és érthetetlen írásokkal. Hasonlóan az eddigiekhez. Ugyanis ezen kívül még hat szoba helyezkedett el az épületbe, mind ugyan ilyen kinézettel. Némi különbség azonban mégis volt a középső szobában. Egyrészt nagyobb volt, továbbá kör helyett egy ötágú csillag volt felfestve a közepére. És ami a legszembetűnőbb, itt nem találtak holttestet, csak egy régi fényképet.
A nyomozó miután alaposan körbeszimatolt elővett egy noteszt, feljegyzett néhány információt, ami fontos lehet és a dátumot „2019. 03. 21.”, majd elhagyta a helyet.
Egy héttel későbbre esett a helyszínen elfogott személy kihallgatása a kapitányságon. A folyamatot ugyan az a személy intézte, aki ott nyomozott. A kis fülkében nyomott légkör uralkodott, száraz volt a levegő, és szinte fogható feszültség, végeérhetetlen csend, amit végül a nyomozó tört meg.
- James Black, 34 éves, 176 cm magas, férfi. Vádolják öt nő előre megfontolt meggyilkolásáért. Érdekesség, mind az öt nő kb 160 cm magas, szőke. Halála után megvakította őket, és egy kést döfött a hasukba. A halál oka minden esetben egy gyorsan ható méreg. Továbbá… - egy halk nevetés szakította félbe a felolvasást. A vádlott szélesen elmosolyodott.
- Látom, remek a meglátásuk, nyomozó úr. Gondolom…
- Ne pazaroljuk a szavakat – szakította félbe és folytatta – egy kérdésemre válaszoljon: Mi okból követte el a gyilkosságokat.
- Gyilkosságok? Én inkább áldozatoknak mondanám – mondta gúnyos nyugodtsággal – hisz azok voltak.
- Áldozatok, mégis mihez? És köze van ehhez a személyhez a képen? Ki van a képen? – elővette a helyszínen talált fényképet és az asztalra tette. Szépen lassan odacsúsztatta a vádlott elé, aki egy pillanatnyi meglepettség után visszaköltöztette szájára a széles, és gonosz mosolyt.
- Elmondhatok mindent… hisz holnapra már úgyis lényegtelen lesz. Én véghez tudom vinni a tervem, most már tudom a megoldást. Ez itt… Sarah – mondta kissé megszakadva. Ő a feleségem volt. Csodás nő, de tíz éve meggyilkolták. Egy rablás esetén, hason szúrták, néhány centért. Segítség híjába a helyszínen elvérzett, nem tudtak rajta segíteni. Viszont én találtam egy lehetőséget. Fel akarom támasztani… erre kellettek a nők. Már csak egy utolsó, hozzám hasonló férfi áldozatra volt szükség, amikor gonosz módon megszakítottak. Majdnem minden tökéletes volt… tönkretették a játékom, egyelőre.
- Rendben… itt végeztem is – mondta csendes nyugalommal a nyomozó – még ma átszállítjuk az elmegyógyintézetbe.
- Bolondnak hisz? – hangosan felnevetett a vádlott. Nagy hibát követ el. Ne becsüljön alá. Ha nem hisz abban, hogy lehetséges, nézzen szét a lakásban… találni fog ott érdekes dolgokat…
Két nappal később egy rendőrségi autó állt meg a tett helyszínén. Egy magas férfi szállt ki belőle. Komoly tekintete előre meredt. Kopott ballonkabátja zsebébe dugott kézzel lépett be az épületbe. Ugyan arról a nyomozóról van szó, mint aki másfél hete lett kirendelve ehhez az ügyhöz. Kapott egy fülest, miszerint a közeli lakosok azt állítják, hogy az elmúlt éjszakákon többször is fényt láttak a szobákból. Ezért visszatért, hogy körülnézzen.
Bejárta az egész épületet, de nem talált semmit. Azonban eszébe jutott a kihallgatáson elhangzott szavak. Belépett hát újra a középső terembe, és megállt a közepén, várt valamire. Egyszer csak egy ismerős, halk nevetést hallatszott a szoba hátuljából. Előlépett az a személy, aki elvileg mostanra az elmegyógyintézetben ül.
- Üdvözlöm. Köszönöm szíves közreműködését. Halála holnap nem lesz hiába való. – A mondat elhangoztával felizzott az ötágú csillag és a nyomozó összeesett…
Reggel egy férfi ébredt fel a lakásában, fekete hajjal, barna szemmel, és komor, mégis ijedt tekintettel, izzadt arccal. Mintha csak egy rossz álom lett volna minden. Azonban… ránézett a naptárra, és a szemei elkerekedtek: „2019. 03. 20.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés